Scuba veya bilindiği adıyla dalgıç kumaşı; Dayanıklı bir yapıya ve forma uyan bir görünüme sahiptir. Özellikle parlak ve neon renkli giysilerle kullanıldığında mükemmel kombinler sunar. Bu nedenle scuba kumaş, moda dünyasının en popüler kumaş türlerinden biridir. Örme makinelerinde örülmüş dalgıç kumaşları daha çok kış aylarında kullanılmaktadır. Esnek ve pürüzsüz dokusu ile öne çıkan dalgıç kumaşı, Likralı kumaşlara biraz benzemektedir.
Kadınların en sevdiği kumaşlardan biri olan scuba kumaşları, herkese uyan tek beden olarak bilinir. Genellikle abiye ve spor giyimde tercih edilen dalgıç kumaşları her mevsim kullanılmaktadır.
Scuba kumaşı, pürüzsüz dokusu ve esnekliği ile bilinen bir kumaş türüdür. Krep yapısını andırır ve Likralı kumaşları andırır. Su geçirmez hale getiren sıkı bir çerçeve vermek için işlenmiştir. Abiye, tayt, ceket ve yüksek bel kloş pantolonlarda, ince iplikli bikini ve tesettür mayolarda kullanılabilir. Scuba kumaş nedir sorusuna verilebilecek en iyi cevap olarak genellikle gündelik giyimde kullanılan, dayanıklılığı ve esnek yapısı ile ön plana çıkan bir kumaş türüdür diyebiliriz.
Scuba kumaş, dayanıklı, esnek ve sıkı yapısı ile en özel kumaş türlerinden biridir. Örme makineleri ile yakın koordinasyon içinde yapılan kumaş türlerinden biridir. Bu nedenle su geçirmezlik işlevine sahip olduğu söylenebilir. Genellikle gündelik giyimde kullanılan, dar numara örme makinelerinde yapılan bir kumaş türü olarak tanımlanabilir.
İçindekiler →
Scuba kumaşı nasıl yıkanır?
En sevdiğiniz scuba kumaşı yanlış yıkama nedeniyle bozulabilir. 30 dereceden az, tercihen kuru temizleme ve elde yıkama önerilir.
Yıkarken hassas olmak gerekiyor. Mayo olarak kullanılan dalgıç kumaşları sabunla yıkanmamalıdır. Kumaş bozulma oranı oldukça yüksek olabilir. dalgıç kumaşını uzun süre kullanabilmek için yıkama talimatına uyulması gerekmektedir.
Scuba kumaşı nasıldır?
Scuba kumaş, sentetik ipliklerden yapılan bir kumaş türüdür. Ancak, çarpıcı bir özelliği var. Scuba kumaşın esnek yapısı ve dayanıklılığı, tekstil sektörünün önde gelen moda markaları tarafından kullanılmasına olanak sağlar.
Scuba kumaşı terletiyor mu?
Dalgıç kumaşı sentetik bir üründür ve bu nedenle terletici özelliğe sahiptir. Ter emici özelliği yoktur.
Tüplü kumaş nerelerde kullanılır?
Öncelikle bilinmelidir ki farklı kalınlıklarda çeşitleri vardır.
Uzun ve kabarık durması amaçlanan bir kıyafet için puf dalgıçları veya sünger dalgıçları olarak adlandırılanlar tercih edilmelidir. Abiye dikerken özellikle balık modeli balık modeli olacaksa ince dalgıç kumaşı tercih edilmelidir. Orta kalınlıkta giysiler, düz ve dar kesimli elbiseler, taytlar veya ceketler içinde iyi görünür.
Scuba kumaşı ayrıca çocuklar ve kadınlar için yüksek belli, dar kesim, kloş pantolonlar için mükemmeldir.
Scuba kumaşın özellikleri arasında kolay şekil alabilmesi ve yıkama sonrası kırışma probleminin olmaması tercih sebebini arttırmaktadır. Cildin nefes almasını sağlarken vücudu sararak gençleştirici etkisi olduğu için hem spor giyim hem de günlük giyim üretiminde kullanılmaktadır. Özelliklerine göre farklı kategorilerde kullanılan scuba krep kumaş, su geçirmezliği nedeniyle kış aylarının vazgeçilmezi olan kaban ve kaban yapımında yaygın olarak kullanılmaktadır.
- İlginizi Çekebilir: Terikoton Kumaş Özellikleri
Scuba kumaşı üreticileri hangi yöne gidiyor?
Fabrikaya ulaştığında, üretim süreci kireçtaşı ve petrol polikloropreni için aynıdır. Bu tekstil bir montaj hattında üretilir ve sadece endüstriyel tesislerde üretilebilir.
İlk olarak, tekstil üreticisi belirli bir sonuca ulaşmak için herhangi bir katkı maddesi ekler. Örneğin, esnekliği artırmak için katkı maddeleri kullanılabilir veya yangına dayanıklılığı artırmak için eklenebilir.
Bu katkı maddeleri eklendikten sonra, madde büyük bir karıştırıcıya taşınır. Bu karıştırıcı endüstriyel bir fırına yerleştirilir ve ardından madde pişirilir. Karıştırıcıdan çıkarıldığında, kürlenmiş kloropren kauçuğu, yaklaşık iki fit uzunluğunda ve sekiz fit genişliğinde bir somun şeklindedir.
Scuba Kumaşların Dikilmesiyle İlgili Hususlar
Scuba kumaş, dikişe yeni başlayanlar tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek, dikimi oldukça kolay bir kumaştır. Dikiş yaparken jarse iğne kullanırsanız iyi sonuçlar alırsınız. Dalgıç kumaşı overloksuz çalışılabilen pratik bir kumaştır. Kalın dalgıç ırklarında bile etek ucu makasla düzgün bir şekilde kesilebilir ve dikişsiz bırakılabilir.
Scuba kumaşı nasıl yıkanır?
Öncelikle etiket üzerindeki yıkama talimatına uyunuz. Ancak evde çamaşır makinesinde yıkanması planlanıyorsa aşağıdaki noktalara dikkat edilmesi önerilir.
Sentetik olduğu için düşük ısıda elde yıkanmalıdır. Mümkün olduğunda kuru temizleme, kıyafetlerinizi daha uzun süre kullanmanızı sağlar. Makinede yıkanacaksa sıcak su kullanılmamalı ve yüksek devirde sıkma yapılmamalıdır, bazı modeller deforme olabilir. 30 derecede düşük devirde yıkanmalıdır.
Scuba kumaş özellikleri nelerdir?
Birçok tekstil ürününde kullanılan kumaş, sahip olduğu özellikler nedeniyle tüketiciler tarafından değer görmektedir. Suya dayanıklı kumaşlardan üretilen giysiler hem şık bir görünüme sahip olması hem de cilt sağlığı için uygun koşullara sahip olması nedeniyle kış sezonunun vazgeçilmez parçalarından biridir. Dalgıç kumaşlarının sıkı dokuma ayarları nedeniyle su geçirmez bir yapıya sahip olmaları kumaşın dayanıklılığını daha da artırır. Dayanıklı yapıları sayesinde ceket, tayt, pantolon, sweatshirt ya da özel gün elbiseleri gibi birçok ürünün yapımında rahatlıkla kullanılabilirler.
Tüplü kumaşlar, moda endüstrisinde en yaygın kullanılan kumaş türlerinden biridir. Özelliklerinin çoğu, son moda tekstil ürünlerinin imalatında kullanılmasına yol açmıştır. Bu nedenle en şık ve trend ürünler scuba kumaştan yapılmaktadır. dalgıç kumaş;
- – Kolay şekil alır.
- – Vücudu saran ve esnek bir yapıya sahiptir.
- – Gündelik ve tarz giyimde kullanılır.
- – Su geçirmezdir. Bu nedenle bikini giyiminde kullanılmaktadır.
Ortak Kullanım Alanları: Scuba kumaşının geniş bir kullanım alanı vardır. Bu kumaşla yapılan birçok tekstil ürününü görebilirsiniz. Scuba pantolonu (bayan ve erkek scuba pantolonu), elbise (scuba kayık yakalı elbise, volanlı elbise, kalem elbise, mini elbise), eşofman, mayo, abiye elbise, kaban, pelerin, tunik, Tayt, eşofman takımı (eşofman veya eşofman) kadın ve erkek gömlek, hırka, yelek, yağmurluk, etek, bluz, spor ceket gibi akla gelebilecek hemen hemen her giyim ürününde kullanılabiliyor. Tunikler, ikili takımlar, uzun elbiseler ve kabanlar da tesettürlü kişiler için scuba kumaştan yapılmaktadır. Ayrıca dalgıç kumaşı içeren bot, bot, çanta ve ayakkabılar da bulunmaktadır. Ancak bu kullanışlı kumaşın hizmeti sadece giyim ürünleri ile ilgili değildir. Scuba kumaşlarını koltuk kılıflarında, kamera kılıflarında, koltuk kılıflarında ve araba döşemelerinde görmek mümkündür.
YouTube Kanalımız: https://www.youtube.com/@ayakkabkursu6859/